Меню
Меню
* КИТАН *

Jul/21/2020

* КИТАН *

Две кравеферми. Едно мераклийско мляко. Две китни, горнотракийски села с традиции от десетилетия. Една мандра, направена с много любов и една поляна пълна с животни, отглеждани с много грижа.

Историята на ферма КИТАН започва преди повече от десетилетие. По него време фермерите от двете кравеферми продавали млякото от своите животни на големи индустриални преработватели. Те смесвали млеката от много производители, за да захранят огромните си фабрики за млечни продукти. Тогава старанието и чистото мляко вече нямали смисъл.

"През всички тези години сме се борили яростно за по-добро качество на млякото. Винаги сме искали всичко по цялата верига да е наред - от храната на животните, през млякото, до трапезата."

Старателното отглеждане на животните, осигурявайки им добри условия за живот, за паша се постигат с много любов, труд и средства. Индустрията иска постигането на резултати, финансови резултати, което принуждава фермерите да нарушават принципите си, за да оцеляват.

"Беше ни много трудно. Особено, когато виждахме как много други фермери напускат обезсърчени стопанствата си. Още по-трудно, обаче, ни беше да се откажем от всичко, за което страстно сме се борили."

Има и такива, които държат на своето и търсят неуморно варианти да останат верни на себе си, на традициите и към хората.

"Така докато един ден намерихме начин, чрез който да можем да достигнем до вас с вкусни, млечни продукти, направени само от качествено мляко и автентични закваски."

Така през 2019 година, след много труд, в малка мандра, в село Елхово се произвеждат първите партиди масло, кашкавал и извара.

Мандрата КИТАН е продукт на трима фермери, трима приятели, които обединяват визията и услилията си, за да приготвят продукти, с които се гордеят. Единият от тях е ветеринарен лекар. Той поема грижата за правилната преработка на млякото. Другите двама са зоолози. Те следят животните да са здрави и да се чувстват добре. Технологът, отговарящ за рецептите, пък пази традициите на старото предприятие “Сердика”. Подписът му стои на всеки продукт с марката Китан, като гаранция за качество, постигнато с тайните и обичаите на изминалите поколения.

"Стремим се да предлагаме здравословни сирена и кашкавали, затова и слагаме възможно най-малко сол. На някой може да им се стори леко безсолно, но винаги е по-лесно да добавиш сол, отколкото да отнемеш :) 
Стараем се всичко да има неподправен вкус. Затова и киселото ни мляко слагаме в големи стъклени буркани, както едно време са го правели бабите ни. Вярваме, че ще усетите нашето усърдие във всяка хапка."

Вижте продуктите на ферма Китан тук.

Коментари

Славея Илиева
Славея Илиева 23.07.2020 Интересна статия. Мандрата е отскоро, някой пробвал ли ги е?

Остави коментар

Храни с история

Храни с история

* КИТАН *

* КИТАН *

Две кравеферми. Едно мераклийско мляко. Две китни, горнотракийски села с традиции от десетилетия. Една мандра, направена с много любов и една поляна пълна Две кравеферми. Едно мераклийско мляко. Две китни, горнотракийски села с традиции от десетилетия. Една мандра, направена с много любов и една поляна пълна 2020-07-21T15:55:59+03:00 * КИТАН *

<p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;">Две кравеферми. Едно мераклийско мляко. Две китни, горнотракийски села с <strong>традиции</strong> от десетилетия. Една мандра, направена с <strong>много любов</strong> и една поляна пълна с животни, отглеждани с много грижа.</span></p> <p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;">Историята на ферма КИТАН започва преди повече от десетилетие. По него време фермерите от двете кравеферми продавали млякото от своите животни на големи индустриални преработватели. Те смесвали млеката от много производители, за да захранят огромните си фабрики за млечни продукти. Тогава старанието и чистото мляко вече нямали смисъл.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace;">"През всички тези години сме се борили яростно за <strong>по-добро качество</strong> на млякото. Винаги сме искали всичко по цялата верига да е наред - от храната на животните, през млякото, до трапезата."</span></em></span></p> <p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;"><strong>Старателното отглеждане</strong> на животните, осигурявайки им добри условия за живот, за паша се постигат с много любов, труд и средства. Индустрията иска постигането на резултати, финансови резултати, което принуждава фермерите да нарушават принципите си, за да оцеляват.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace;">"Беше ни много трудно. Особено, когато виждахме как много други фермери напускат обезсърчени стопанствата си. Още по-трудно, обаче, ни беше да се откажем от всичко, за което <strong>страстно</strong> сме се борили."</span></em></span></p> <p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;">Има и такива, които държат на своето и търсят неуморно варианти да останат верни на себе си, на <strong>традициите</strong> и към хората.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace;">"Така докато един ден намерихме начин, чрез който да можем да достигнем до вас с <strong>вкусни</strong>, млечни продукти, направени само от <strong>качествено мляко</strong> и <strong>автентични закваски</strong>."</span></em></span></p> <p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;">Така през 2019 година, след <strong>много труд</strong>, в <strong>малка мандра</strong>, в село Елхово се произвеждат първите партиди масло, кашкавал и извара.</span></p> <p><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace; font-size: 12pt;">Мандрата КИТАН е продукт на трима фермери, трима приятели, които обединяват визията и услилията си, за да приготвят продукти, с които се гордеят. Единият от тях е ветеринарен лекар. Той поема грижата за правилната преработка на млякото. Другите двама са зоолози. Те следят животните да са здрави и да се чувстват добре. Технологът, отговарящ за рецептите, пък пази традициите на старото предприятие &ldquo;Сердика&rdquo;. Подписът му стои на всеки продукт с марката Китан, като гаранция за качество, постигнато с тайните и обичаите на изминалите поколения.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace;">"Стремим се да предлагаме <strong>здравословни сирена и кашкавали</strong>, затова и слагаме възможно <strong>най-малко сол</strong>. На някой може да им се стори леко безсолно, но винаги е по-лесно да добавиш сол, отколкото да отнемеш :)&nbsp;</span></em></span><br /><span style="font-size: 12pt;"><em><span style="font-family: 'courier new', courier, monospace;">Стараем се всичко да има неподправен вкус. Затова и киселото ни мляко слагаме в големи стъклени буркани, както едно време са го правели бабите ни.&nbsp;Вярваме, че ще усетите нашето усърдие във всяка хапка."</span></em></span></p> <p><span face="courier new, courier, monospace" style="font-family: 'courier new', courier, monospace;"><span style="font-size: 16px;"><i>Вижте продуктите на ферма Китан <a href="https://hlebisol.bg/vendor/kitan" target="_blank" rel="noopener" title="Ферма КИТАН">тук</a>.</i></span></span></p>

, , , , , , ,

Славея Илиева Славея Илиева

2020-07-23T11:11:14+03:00
Интересна статия. Мандрата е отскоро, някой пробвал ли ги е?
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки